S hitrejšim strežnikom do večje prodaje

Ste lastnik spletna trgovine ali to nameravate postati? Potem morate vedeti nekaj zanimivih dejstev, ki jih je dobro poznati za dobro delovanje vaše spletne trgovine. Ni nujno le dejstvo, da imate kvalitetno postavljeno spletno stran, ampak mora biti v ozadju tudi dober ter zmogljiv strežnik. Kolikokrat se je že zgodilo, da ste prispeli na spletno trgovino ali pa navadno spletno stran in je le ta delala izjemno počasi? Večkrat? Zagotovo ste se po nekaj trenutkih (če ne kar takoj) naveličali brskati po strani in jo enostavno zapustili. To se lahko zaradi počasnega delovanja spletne strani dogaja tudi vam.

Hitro spletno gostovanje

Dejstvo je, da ljudje danes ne maramo dolgo čakati. Veliko stvari želimo imeti takoj. To se posebej pozna pri spletnih trgovinah, kjer je konkurenca tako velika, da enostavno zapustimo izbrano trgovino zaradi počasnega delovanja in odidemo na drug naslov. Spletni strežnik ima izjemno veliko vlogo pri tem, kako hitro vam deluje spletna stran.

Spletni strežnik mora biti dovolj zmogljiv

Veliko ljudi najprej misli, da lahko prihrani pri gostovanju spletne strani, saj meni, da ne potrebuje zmogljiv strežnik. Gostovanja pa mora biti tako zmogljivo, kolikor zahtevna in obiskana ne sama spletna stran. V primeru, da ima spletna stran skozi dan veliko obiska, potrem zagotovo potrebuje bolj zmogljiv strežnik. Pomembna je tudi sama vsebina na spletni strani. Navadno so spletne trgovine izjemno zahtevne zaradi veliko vsebine. Takšne spletne trgovine potrebujejo zmogljiv spletni strežnik, zaradi katerega bo spletna stran delovala hitro in kvalitetno.

Zakaj morate zakupiti zmogljiv spletni strežnik?

Čas je denarZmogljiv spletni strežnik morate zakupiti iz različnih vzrokov. Prvič preprosto zato, ker če bo vaša stran delovala počasi, potem se lahko zgodi, da boste izgubili kar polovico vseh potencialnih strank. Drugi razlog je zagotovo v sami kredibilnosti spletne strani. Počasne spletne strani v ljudeh vzbujajo nezaupanje, kar si pri spletni prodaji zagotovo ne morete privoščiti. Tretji razlog, zakaj je gostovanje pomembno za hitro delovanje spletne strani, pa je v tem, da vas bo ‘raje imel’ tudi Google. Počasne spletne strani ga ne zanimajo, kar je slabo za optimizacijo spletne strani in hkrati pozicijo v organskih rezultatih.

Preden se odločite za spletni strežnik, se pozanimajte pri strokovnjakih, ki vam bodo zagotovo znali svetovati, kakšen strežniški prostor je pravi za vas. Pri izbiri gostovanja nikakor ne bodite skopuški, saj je od tega navsezadnje popolnoma odvisna vaša spletna trgovina. Zapomnite si – delovanje trgovine vedno mora biti na prvem mestu.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close