WordPress gostovanje s PHP7

Če imate svojo spletno stran narejeno z orodjem WordPress in ne uporabljate PHP 7, potem vaša spletna stran ne deluje tako hitro, kot bi lahko. Rezultati kažejo, da stran, ki uporablja PHP 7, deluje tudi do 2x hitreje in porabi do 50 % manj spominskih virov na strežniku, v primerjavi s predhodno verzijo PHP 5.6.

Splošno znano je, kako zelo je pomembno, da spletna stran deluje čim hitreje. Pri tem izjeme ne dela niti iskalnik Google, ki med rezultati iskanj višje uvršča strani, ki se nalagajo hitreje. V porastu je tudi uporaba spleta na mobilnih napravah, kjer je ta lastnost še posebej pomembna.

Če je vaša stran počasnejša kot konkurenčna, obstaja velika možnost, da boste izgubili pomemben delež spletnih obiskovalcev in s tem potencialnih strank.

Poleg optimizacije spletne strani in njenih elementov pomemben dejavnik hitrejšega delovanja strani predstavlja tudi posodobitev verzije PHP. Večina vaših konkurentov verjetno tega še ni naredila, zato je to vaša priložnost, da jih prehitite.

Izbira verzije PHP v nadzorni plošči cPanel

Če vaša spletna stran gostuje pri ponudniku, ki omogoča urejanje spletne strani prek nadzorne plošče cPanel, potem ste lahko brez skrbi. Le-ta namreč omogoča, da z nekaj kliki izberete želeno verzijo PHP-ja. Če trenutno uporabljate PHP 5.6 ali katero izmed starejših, lahko preprosto preklopite na PHP 7. Ko to naredite, preverite, ali vaša stran normalno deluje. Včasih se namreč zgodi, da kateri od vtičnikov ali grafična predloga na novejši PHP verziji še ne deluje pravilno. Če pride do težave, lahko PHP verzijo enostavno povrnete na prejšnjo verzijo.

Eden izmed najboljših slovenskih ponudnikov spletnega gostovanja, ki omogoča PHP 7, je NEOSERV.si. V primeru, da sami ne boste uspeli nastaviti želene verzije PHP-ja, vam pri omenjenem ponudniku nudijo odlično tehnično podporo, na katero se lahko obrnete v primeru težav.

Z nekaj osnovnega znanja računalništva lahko PHP verzijo nastavite sami. Kako to v štirih korakih naredite v nadzorni plošči cPanel, si preberite v nadaljevanju.

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel.

2. V rubriki Software kliknite na Izberi PHP Verzijo.

Izberi PHP verzijo
3. V novo odprtem oknu izberite PHP 7.0 ali 7.1.

Nastavi PHP verzijo
4. Kliknite na gumb Set as current.

To je vse, PHP verzijo ste uspešno spremenili. Zdaj pa kar hitro preverite, ali vaša spletna stran deluje hitreje.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close