5 znakov slabega ponudnika gostovanja

Eden od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na zadovoljstvo lastnikov spletnih strani, je zagotovo njihova izkušnja s ponudnikom gostovanja. Za svojo spletno stran si boste vsekakor želeli, da bo gostovala pri ponudniku, ki bo za ugodno in pošteno ceno poskrbel, da bo vaša stran obratovala nemoteno.

K temu pa lahko prištejemo še kar nekaj drugih točk, ki na koncu postavijo oceno zadovoljstva s ponudnikom spletnega gostovanja. Tokrat smo za vas povzeli in opisali 5 znakov slabega ponudnika gostovanja, ki vam morajo takoj prižgati alarm za iskanje drugega.

1. Neodzivna podpora uporabnikom

Eden od signalov, da vaš ponudnik gostovanja morda le ni najbolj optimalna izbira, je neodzivnost njegove podpore uporabnikom. Splet in spletne strani so dejansko živi in morajo delovati 24 ur na dan, vse dni v letu. Še posebej, če spletna stran ali trgovina pomeni vaš osnovni prihodek ali vpliva na posel, si ne boste mogli privoščiti, da ne bi delovala.

Takrat se obrnete na podporo uporabnikom spletnega gostovanja, kjer gostuje vaša spletna stran, in se vam morda pripeti, da tam ni odziva. Telefon zvoni v prazno, poizkusite še preko e-pošte, rezultat pa enak. To je zagotovo najglasnejši alarm, da bo potrebno razmisliti o drugem ponudniku.

2. Ni telefona?

Ponudnik spletnega gostovanja, ki je na voljo zgolj preko e-pošte, verjetno tudi ne bo užival vašega največjega zaupanja. V primeru, ko se z vašo spletno stranjo pripeti nekaj nepričakovanega, si boste želeli zadevo urediti karseda hitro in poklicati na podporo uporabnikom.

Nedostopna podpora prek telefona
Nedostopna podpora prek telefona je vsekakor zelo slab znak.

V primeru, da imajo v ta namen na voljo samo kontakt preko e-pošte, ne boste ravno prepričani, da bo odgovor prišel kmalu ali da bo sploh prišel. Torej, podpora uporabnikom samo preko e-pošte ni najboljši znak s strani ponudnika spletnega gostovanja. Enako velja tudi za podporo, ki se ne izvaja 24 h/dan, ampak zgolj od-do določene ure.

3. Nestrokovna podpora

Ponudnik spletnega gostovanja ponuja podporo svojim uporabnikom 24 h/dan in vse dni v letu, kar vas seveda prepriča, potem pa pride do težav in na svoj opis le-teh preko e-pošte prejmete le nekakšen generičen odgovor. Že po prvih besedah zaslutite, da je nekdo tam zgolj zato, da odgovori na vaše vprašanje, tehnično pa vam težko kaj pomaga. To ni tisto, kar potrebujete.

4. Konstantno počasno delovanje strani?

Če vaš ponudnik gostovanja uporablja počasne strežnike oziroma počasne diske, ima na sploh zastarelo tehnologijo ali pa na strežnikih gostuje več spletnih strani, kot bi bilo normalno, bo vaša stran seveda delovala počasi. Tega pa si za svoj posel vsekakor ne želite.

Počasno delovanje spletne strani
Počasno delovanje spletne strani danes enostavno ni več dopustno.

Že na začetku preverite, da izbrani ponudnik spletnega gostovanja uporablja moderne strežnike s hitrimi SSD diski in da so njihove kapacitete dovolj velike za vse uporabnike, ki gostujejo pri njih.

5. Ni nadzorne plošče cPanel?

To pa zagotovo ne bo v redu. Vsak lastnik spletne strani potrebuje dostop do cPanel nadzorne plošče, kjer lahko na enostaven način upravlja z vsemi podatki in z bazo spletne strani, odpira e-poštne naslove, posodablja in podobno.

Dostop do cPanel nadzorne plošče je navadno omogočen pri vseh boljših ponudnikih spletnega gostovanja pri nas. Eden teh je zagotovo NEOSERV, kjer se lahko pohvalijo tudi z izjemno hitrimi strežniki, prijazno 24/7 podporo in visoko zanesljivostjo storitve spletnega gostovanja.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close