Zakaj bi se odločil za reseller gostovanje?

O prednostih deljenega gostovanja smo pisali že pred več kot letom dni, danes pa si nekoliko podrobneje oglejmo še reseller gostovanje, katere so najpomembnejše karakteristike te storitve in kdo se zanjo največkrat odloči. Glavna značilnost te oblike je, da zakupimo večjo količino prostora na strežniku, nato pa ga po delih lahko prodajamo naprej. Slovenska zakonodaja od nas seveda zahteva, da imamo ustanovljeno podjetje, saj drugače ne moremo prejemati zaslužkov iz dejavnosti in odvajati davkov.

Reseller gostovanje

Tudi reseller gostovanje se deli na več vrst. Lahko gre namreč za način ponudbe strežniškega prostora, kot to velja za deljeno gostovanje – na strežniku, kjer smo zakupili prostor, gostujejo tudi spletne strani drugih naročnikov. Poznamo pa tudi VPS reseller gostovanje, kjer naročnik zakupi del fizičnega strežnika, ki je programersko povsem ločen od drugih enot. Še bolj napredno obliko pa predstavlja reseller gostovanje na ‘dedicated‘ oziroma namenskem strežniku, pri katerem gre za to, da naročnik najame celoten strežnik in nato prostor na njem prodaja končnim strankam.

Reseller paketi naročniku omogočajo ustvarjanje zaslužka

Ker naročnik reseller gostovanja lahko ustvari pakete po svoji meri, ki jih nato prodaja dalje, in ker hkrati za te pakete tudi sam določi cene, lahko ustvarja zaslužek. Kolikšen je zaslužek, je povsem odvisno od cene reseller paketa, po kateri je naročnik zakupil storitev pri ponudniku gostovanja, od števila prodanih paketov ter cene paketov, ki so namenjeni končnim uporabnikom.

Ustvarjanje zaslužka

Nekateri manjši ponudniki spletnega gostovanja v Sloveniji ne ponujajo gostovanja na lastnih strežnikih, temveč imajo pri večjem ponudniku zakupljen velik reseller paket ali sklenjeno pogodbo, tako da naročniki pravzaprav ne gostujejo na njihovih strežnikih, česar pa se povprečni uporabnik seveda ne zaveda. Zagotovo pa je to dokaz, da se od prodaje reseller paketov končnim strankam da tudi uspešno poslovati.

Kdo se najpogosteje poslužuje reseller gostovanja?

Reseller gostovanje ni primerno le za manjša podjetja, ki želijo postati ponudnik spletnega gostovanja, temveč tudi za podjetja, katerih primarna dejavnost je drugačna. Storitve se pogosto poslužujejo samostojni podjetniki ali manjša podjetja, ki izdelujejo spletne strani.

Predstavljajte si, da se ravno pričenjate ukvarjati s poslom, zato ste dali spletni agenciji izdelati spletno stran. Verjetno boste zadovoljni, če bo agencija lahko poskrbela tudi za prostor na strežniku, kjer bo vaša stran postavljena. Drugače boste morali iskati še ponudnika gostovanja, kar vam bo zopet vzelo čas, in ker se veliko podjetnikov na storitev ne spozna, je tudi izbira lahko vse prej kot ustrezna.

Bi se tudi sami radi preizkusili v prodaji reseller gostovanja? Zakaj pa ne! Če se vam zdi, da imate veliko strank, ki bi jim lahko priskrbeli spletno gostovanje, je ideja vsekakor na mestu!

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close