Reseller gostovanje

Ena izmed oblik spletnega gostovanja je tudi reseller gostovanje, pri katerem gre za nadaljnjo prodajo zakupljenega spletnega prostora. Naročnik pri ponudniku gostovanja zakupi določen paket, ki ga definirajo prostor na strežniku, število domen, ki jih je možno vezati na gostovanje, prenos mesečnih podatkov, število FTP ter email računov in tako dalje. Naročnik nato zakupljen strežniški prostor razdeli na poljubne manjše enote in storitev prodaja dalje končnim kupcem. Na ta način reseller gostovanje naročniku omogoča tudi ustvarjanje dobička.

Reseller gostovanje
Prikaz delovanja reseller gostovanja

V nadaljevanju si preberite več o tej vrsti storitve, ki jo s pridom izkoriščajo predvsem podjetja, katerih primarno dejavnost predstavlja izdelava spletnih strani.

Celovita ponudba na enem mestu

Reseller gostovanje se uporablja za različne namene. Najpogosteje gre za nadaljnjo prodajo, včasih pa se za to vrsto storitve odločajo tudi spletni mojstri in srednje velika ter večja podjetja, ki potrebujejo veliko prostora na strežniku in morda tudi veliko število domen.

V prvi vrsti pa se za reseller gostovanje vsekakor odločajo podjetja, ki izdelujejo spletne strani, saj tako lahko svoji stranki ponudijo celovito rešitev na enem mestu. Stranki torej izdelajo spletno stran, v njenem imenu registrirajo želeno domeno in ji proti plačilu oddajo tudi določen prostor na strežniku. Tako poskrbijo za vse, od načrtovanja in izdelave do postavitve spletišča.

Reseller gostovanje tudi za začetnike

Se na spletno gostovanje ne spoznate, vendar vas po prebranem tako imenovano reseller gostovanje vseeno mika? Brez skrbi, za upravljanje reseller gostovanja ne boste potrebovali posebnega tehničnega znanja, kot ga npr. zahteva upravljanje z VPS ali namenskim strežnikom. Dobili boste dostop do posebne nadzorne plošče, prek katere boste lahko oblikovali poljubne pakete gostovanja za nadaljnjo prodajo.

Nadzorna plošča za reseller gostovanje
Gostovanje za nadaljnjo prodajo – primer nadzorne plošče

Vsak vaš končni naročnik pa bo imel dostop do svoje kontrolne plošče (npr. cPanel), prek katere bo urejal vse v povezavi z domeno in gostovanjem. Najverjetneje boste v kontrolno ploščo lahko dodali tudi svoj logotip, tako da končni naročnik sploh ne bo vedel, da v resnici gostovanja ne nudite vi, temveč podjetje, ki je za to specializirano in ima v svoji ponudbi zajeto tudi reseller gostovanje.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close