Kaj pa vam pomeni spletna podpora? (2.del)

Nekateri ponudniki spletnega gostovanja imajo nivo podpore definiran v njihovih pogojih poslovanja. Pogosto boste v njih našli informacije, kako in pri čem vam podporni svetovalci lahko pomagajo. Običajno je tako: v kolikor težava ni povezana s samim spletnim gostovanjem oz. domeno, temveč se ta navezuje na vaše spletno mesto, vam ponudniki težko pomagajo, saj tega ne razvijajo ponudniki, ampak drugi razvijalci (razvijalci skript oz. vaši programerji). Pri NEOSERV ponudniku pa si vzamejo čas tudi za takšne težave in vam jih v večini primerov rešijo celo brezplačno – kar pa je le odraz dobre volje posameznega ponudnika.

Najlažje in najhitreje boste ugotovili, ali vam svetovalec gostovanja lahko pomaga, s telefonskim klicem. Da, telefonski klic je še vedno najbolj učinkovit način reševanja težav. Prav tako se izognete morebitnim nesoglasjem, ki radi nastanejo preko e-mail pogovorov. Kljub temu pa nekateri ponudniki zagotavljajo 30 minutni odgovor na e-poštna vprašanja.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close