Osnovni paket spletnega gostovanja

Osnovno spletno gostovanjeZa večino uporabnikov, ki na splet želijo postaviti svojo spletno stran, ja daleč najbolj primeren nek osnovni paket gostovanja, saj so razne dodatne funkcionalnosti ali kapacitete povsem nepotrebne. Vedeti moramo, da so naprednejši paketi gostovanja dražji, v številnih primerih pa nima naročnik od njih nobenih koristi. Hkrati moramo vedeti tudi to, da večina ponudnikov spletnega gostovanja omogoča prehod na zmogljivejši paket – kadarkoli se že pokaže potreba za to.

Kaj naj vsebuje paket gostovanja?

Splošnega odgovora na vprašanje seveda ni, lahko pa podamo odgovor, ki bo ustrezen za večino. Če nimate nekih posebej velikih zahtev po obsežni spletni trgovini ali velikem spletnem portalu, bo zadoščal osnovni paket. Pri večini ponudnikov boste v takšnem paketu dobili prostor za gostovanje manjšega števila domen, kar pomeni, da boste poleg glavne spletne strani lahko postavili še kakšno dodatno, npr. podporni blog ali spletišče za povsem ločen projekt. Na voljo vam bo nekaj GB prostora na strežniku, kar bo več kot dovolj tudi za spletno gostovanje strani z večjim številom slik, ki lahko zavzamejo kar veliko prostora.

MySQL podatkovna bazaŠe najbolj pazite pri omejitvi mesečnega prenosa podatkov ter možnosti ustvarjanja MySQL baz. Kar se tiče mesečnega prenosa, ne bo odveč, če poiščete ponudnika, ki vam prenosa ne bo omejil, pri MySQL bazah pa pazite, da lahko kreirate vsaj eno, saj večina modernih spletnih strani za delovanje potrebuje MySQL bazo, iz katere črpa podatke in jih nato prikazuje spletnim obiskovalcem.

V veliko pomoč pri spletnem gostovanju vam bo tudi pregledna nadzorna plošča, zato se pred nakupom prepričajte, da bo izbrani paket gostovanja vključeval tudi to. Najbolj izpopolnjena in hkrati tudi enostavna za upravljanje je nadzorna plošča cPanel, zato vam priporočamo, da se ob možnosti izbire odločite zanjo.

Ostale karakteristike, kot so število parkiranih domen, poddomen in FTP dostopov, za povprečnega naročnika niso bistvenega pomena.

Prasicek.si – predstavitev osnovnega paketa gostovanja

Prasicek.siČe iščete ponudnika za spletno gostovanje, velja preveriti ponudnika Prasicek.si, kjer so osnovni paket gostovanja prilagodili tako, da ustreza večini naročnikov, poleg tega pa ponudba cenovno izredno ugodna. Cena na letni ravni znaša približno 40 €, za prvo leto pa vam priznajo 50 % popusta, kar pomeni, da si gostovanje lahko priskrbimo že dobrih 20 €.

In kaj nam za ta znesek pripada?

  • Na paket gostovanja lahko vežemo 3 domene. Z drugimi besedami – postavimo lahko 3 spletne strani.
  • Pripada nam 7,5 GB prostora na strežniku. Če bi torej na spletni strani imeli slike, ki bi v povprečju zavzele 100 kB, bi jih lahko na strežnik naložili kar 75.000. Upoštevati moramo, da nekaj prostora zavzame tudi e-pošta in seveda sama spletna stran.
  • Mesečni prenos podatkov pri ponudniku Prasicek.si ni omejen, kar pomeni, da je primeren za spletno gostovanje tudi zelo obiskanih spletišč ter spletnih mest, na katerih prihaja do prenosa podatkov med spletno stranjo in njenimi obiskovalci.
  • Osnovni paket gostovanja nam omogoča kreiranje neomejenega števila MySQL podatkovnih baz, zato ni nikakršnega dvoma o tem, da ne bi mogli gostovati tudi zahtevnejše dinamične spletne strani, ki za delovanje potrebuje vsaj eno podatkovno bazo.
  • Tudi ostale lastnosti paketa, kot so število parkiranih domen, poddomen, FTP računov, e-poštnih predalov, avto-odzivnikov, preusmeritev ipd., niso omejene.
  • Z naročilom osnovnega paketa gostovanja pridobimo dostop do cPanel nadzorne plošče, v kateri se nahajajo prednaložene skripte Softaculous – WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop, bbPress, phpBB, …

Poleg odličnega osnovnega paketa gostovanja in ugodnih cen se lahko pri Prasicek.si pohvalijo še z naprednimi strežniki z vgrajeno SSD tehnologijo ter odzivno in prijazno podporo, ki je na voljo 24 ur na dan.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close