Prednosti deljenega spletnega gostovanja

Danes si življenja brez spleta praktično ne znamo predstavljati. Večino vseh informacij pridobimo ravno na spletu. Da ne govorimo o vseh ostalih stvareh, ki jih lahko počnemo preko spleta, kot so rezervacije, nakupovanje itd. Seveda pa je v ozadju delovanja same spletne strani veliko procesov, ki jih navadni ljudje ne vidijo.

Deljeno spletno gostovanje

Za pravilno delovanje in delovanje spletne strani nasploh, se potrebuje strežniški prostor, kjer je spletna stran in njena vsebina. Nikakor ni dovolj, da imamo narejeno spletno stran, marveč mora biti ta na določenem mestu, zakupiti moramo določen prostor. To lahko imenujemo kot nekakšno ‘domovanje’ za spletno stran.

Deljeno spletno gostovanje

Poznamo več vrst različnega gostovanja, vendar je še vedno eno izmed najbolj pogostih ravno deljeno spletno gostovanje. Gre za zakup prostora na strežniku, kjer se nahajajo tudi druge spletne strani. To pomeni, da vaša spletna stran porablja toliko kapacitete, kolikor jo potrebuje. Kadar potrebuje manj, mogoče druga spletna stran v tem času potrebuje več. Kakorkoli že, deljeno spletno gostovanje je eno izmed najbolj pogosto zakupljenih strežniških prostorov, na voljo pa vam je pri ponudniku gostovanja NEOSERV: https://www.neoserv.si/

Deljeno spletno gostovanje ima določene prednosti

Deljeno gostovanje - prednostiTako kot vsaka stvar, ima deljeno spletno gostovanje določene prednosti in pa tudi slabosti. Slednjih je veliko manj. Dajmo se posvetiti prednostim, ki jih nudi deljeno gostovanje.

– stroškovna učinkovitost

Seveda je to za večino vseh najemnikov gostovanja zelo pomemben faktor pri odločanju o zakupu strežniškega prostora. Gre namreč za cenovno precej ugodne pakete.

– strokovno znanje sploh ni potrebno

Ni pomembno, ali imate strokovno znanje ali ne. Tukaj ga namreč ne potrebujete, saj strežnike v večini primerov vzdržuje ponudnik gostovanja. Tudi v primeru kakršnih koli težav ali vprašanj se lahko vedno obrnete na ponudnika.

– lahek vložek za začetek

Kadar vam zmanjkuje časa in ste primorani hitro odpreti spletno stran, je to zagotovo najhitrejša rešitev. Vsekakor pa je to tudi najboljša točka za izhodišče v primeru za naprej.

– zelo enostavna uporaba

Deljeno spletno gostovanje namreč nudi uporabniške vmesnike, kjer se znajde vsak laik in upravlja ter ima pregled nad profilom. Večina ponudnikov spletnega gostovanja namreč nudi kvaliteten uporabniški vmesnik. Pri ponudniku Neo-Serv boste tako imeli na voljo daleč najbolj uporabno nadzorno ploščo cPanel.

Seveda pa je dobro, da se pred zakupom gostovanja dobro pozanimate, katera verzija paketa bi bila za vas in vašo spletno stran najbolj primerna. Strokovnjaki vam bodo znali svetovati in tako boste izbrali kar najbolj primerno spletno gostovanje za vas. Vsekakor pa je deljeno gostovanje zelo dober začetek za zagon vsake spletne strani. Ker so danes strežniki tako napredni, tudi ni bojazni, da bi spletna stran delovala počasi.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close