Najboljše spletno gostovanje

Gostovanje spletne strani je storitev, ki jo ponujajo različna podjetja tako v Sloveniji kot po svetu. Ta podjetja imajo v lasti svoje spletne strežnike, na katerih lahko njihove stranke zakupijo prostor, ki ga potrebujejo za spletno stran. Večje in bolj kompleksne spletne strani bodo potrebovale več prostora na strežniku, manjše spletne strani pa bodo zasedle zanemarljivo malo prostora, zato je gostovanje zanje tako zelo poceni, da je skorajda brezplačno.

Gostovanje spletnih strani

Ker poznamo različne vrste gostovanj, od DNS gostovanja, reseller, Joomla, WordPress pa do Magento gostovanja in še mnogo različnih vrst, bi se znalo zgoditi, da morate najprej vedeti, kaj sploh potrebujete oziroma kakšne zahteve ima vaše spletno mesto. Če ste lastniki spletne trgovine, se boste morda odločili za Magento gostovanje spletne strani, zahtevnejši spletni mojstri povprašujejo po DNS gostovanju, tisti, ki si želijo svojega mesta na spletu, na primer v obliki manjše spletne strani ali bloga, pa se bodo najbrž odločili za Joomla ali WordPress gostovanje.

Najboljše spletno gostovanjeRazlične spletne strani imajo različne tehnične zahteve, napisane so v različnih skriptnih jezikih in delujejo v različnih programskih okoljih. Vse te karakteristike pa morate upoštevati, ko se odločate za gostovanje spletne strani. Preden se torej odpravite na lov za najboljšim ponudnikom, ne pozabite preveriti, kakšne so zahteve vaše spletne strani. Ko boste brskali po internetnih straneh podjetij, ki ponujajo gostovanje spletne strani, boste opazili, da imajo svoje storitve razdeljene v pakete, ki se ne razlikujejo le po velikosti zakupljenega prostora na strežniku, ampak tudi po tehničnih karakteristikah in dodatnih možnostih ter storitvah, ki jih omogoča nek že v naprej sestavljen in izoblikovan paket.

Možnost individualnega paketa

Paketi za gostovanje spletne strani so oblikovani tako, da med njimi večina uporabnikov svetovnega spleta najde kaj zase po primerni ceni, če pa so vaše zahteve drugačne in večje, med ponujenimi možnostmi pa ni prave za vas, se nikakor ne obotavljate in kontaktirajte ponudnika spletnih storitev, ki vam bo takoj in iz prve roke povedal, če lahko izpolni tudi zahteve vaše spletne strani in koliko bi vas to stalo. Večina podjetij, ki ponuja gostovanje spletne strani, z veseljem oblikuje tudi individualne pakete po vaših željah in okusu oziroma glede na zahteve specifične spletne strani, zato se splača povprašati tudi o tej možnosti. Najbolje se je obrniti kar na več ponudnikov in primerjati njihove cene za isto storitev.

Če je vaša stran zelo kompleksna in bi potrebovali storitev, ki jo običajni uporabniki ne potrebujejo, je najbolje kar poklicati nekaj različnih ponudnikov, pri katerih lahko zakupite gostovanje spletne strani, in jim pojasniti svojo situacijo. Ker je konkurenca med njimi velika, se bodo zagotovo potrudili, da bi vam ustregli, hkrati pa vam bodo storitev ponudili tudi po ne preveč visoki ceni, saj so takšne stranke, kot ste vi, zanje zelo dragocene. Obstaja namreč velika možnost, da boste kot zahteven uporabnik potrebovali še kakšno dodatno storitev, zato pred izbiro gostovanja spletne strani ne pozabite preveriti tudi cen za druge možnosti, ki jih morda trenutno še ne potrebujete, jih pa enkrat mogoče boste.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close