Softaculous – knjižnica koristnih aplikacij

Življenja brez svetovnega spleta si danes pravzaprav ne znamo predstavljati. Vedno znova se srečujemo z internetom – tako v zasebnem kot tudi v poslovnem svetu. Kamorkoli pogledamo, povsod so vidni znaki, kako smo dandanes odvisni od interneta. Zaradi tega danes nastajajo iz dneva v dan različne spletne aplikacije, spletne strani, ki nam omogočajo večji nabor podatkov, več manevrskega prostora, koristne pripomočke in še bi lahko naštevali. Seveda pa se je potrebno zavedati, da nekdo te aplikacije oziroma spletne strani tudi dela.

SoftaculousV ozadju je ponavadi posameznik oziroma ekipa, ki se dobro spozna na delovanje spleta in ustvarja takšne in drugačne kreativne aplikacije. Zaradi tega so nastala tudi različna orodja, ki olajšajo delo tem razvojnikom. Ste že slišali za zbirko aplikacij Softaculous?

Kaj je Softaculous?

Gre za tako imenovan sistem oziroma ‘inštaler’, ki je poenostavil marsikatero akcijo za razvijalce. S Softaculousom lahko povsem enostavno namestimo aplikacijo ali programsko knjižico. Sistem namreč združuje ogromen nabor različnih aplikacij oziroma knjižic, poleg vsega pa ta nabor vsakodnevno raste. Zagotovo pa lahko rečemo, da lahko prek Softaculous sistema povsem enostavno namestimo ene izmed najbolj znanih spletnih aplikacij, in sicer:

  • Zbirka aplikacij SoftaculousJoomla
  • WordPress
  • Magento
  • OpenCart
  • Dolphin
  • phpBB
  • Drupal
  • X-Cart
  • Mambo CMS

Teh knjižic in aplikacij je na voljo preko 350 različnih. Z njimi boste omogočali funkcionalno delovanje različnim blogom, forumom, postavljali boste dobre spletne rešitve, enostavno nameščali različne aplikacije. Skratka, lahko bi rekli, da gre za rešitev, ki je poenostavila marsikatero iskanje in korake. Vseeno pa se moramo zavedati, da na sistemu Softaculous ni vse brezplačno. Nekaj ponujenih skript ter aplikacij je brezplačnih, nekaj pa jih vsekakor morate plačati. Vseeno pa je namestitev izjemno enostavna in vam olajša marsikatero morebitno težavo pri pridobitvi določenih skript.

V primeru, da ste si naložili sistem Softaculous, ga lahko vsekakor v vsakem primeru odstranite. Omejitev tukaj ni. Ena izmed najbolj priljubljenih akcij je zagotovo dandanes nalaganje WordPress ali Joomla sistema prek Softaculous ter nameščanje drugih blogerskih platform. Preprosto so koraki, ki jim sledimo. V primeru, da imate pri tem težave, je vsekakor najbolje, da se o zapletu posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo znali pomagati. Softaculous vam bo v prihodnosti vsekakor olajšal delo na svetovnem spletu. Iskanje vam ne bo več vzelo toliko časa, saj boste imeli v preprostem sistemu pregled na izjemno veliko skriptami. Orodje Softaculous vse to opravi le v nekaj minutah, nad čemer boste zagotovo navdušeni. Optimizirajte svoj čas in si olajšajte delo.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close