Brezplačno spletno gostovanje

Nekaj besed o brezplačnem gostovanju ne bo odveč.

Zastonj ali brezplačno gostovanje je tisto s katerim sem se tudi sam najprej srečal. Ne morem reči, da mi je žal, ker sem se ogromno naučil v tem obdobju, pa vendar ga za resno delo odsvetujem.

Brezplačno spletno gostovanje

Brezplačno gostovanje je po mojih izkušnjah primerno za:

  • eksperimentalne namene,
  • pisanje blogov,
  • gostovanje datotek,
  • učenje o delovanju spletnih strani in interneta na splošno.

Ne glede na to koliko ljudje hvalijo brezplačno gostovanje, se morate zavedati da ni nič zastonj in da nekdo mora plačati strežnik na katerem gostujejo spletne strani. Večina ponudnikov v zameno prikazuje tekstovne ali kake druge vrste oglasov. Obstajajo pa tudi ponudniki, ki takih oglasov nimajo in brezplačno gostovanje uporabljajo za promocijo svojih plačljivih storitev.

Kaj lahko pričakuješ od brezplačnega gostovanja?

Ker je brezplačno gostovanje zastonj, ne moreš pričakovati nikakršnih zagotovil o delovanju (uptime), niti podpore.

Brezplačno gostovanje

Če se še nisi srečal z gostovanjem in bloganjem, poskusi Googlovo storitev Blogger. Dobiš brezplačno gostovanje, brezplačno poddomeno in brezplačen sistem za urejanje bloga na spletu.

Če veš za kako dobro brezplačno gostovanje pa dodaj komentar.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

6 komentarjev

  1. Za svoj osebno blog uporabljam http://swwweet.net in moram rečt, da super deluje. Najbolj se mi dopade lokacija serverja v Evropi in to, da je brez reklam. Pa še na svoji domeni lahko gostiš in ti ni treba uporabit njihove poddomene.

  2. Admin (oz. avtor tega članka), se popolnoma strinjam s tvojim člankom.

    p.s. Pravzaprav pa pri že tako nozkih cenah spletnih gostovanj – komu se sploh da zafrkavat z iskanjem konkretnih ponudnikov brezplačnih spletnih gostovanj?!

    LP, Aris.

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close