NEOSERV test gostovanja

Tukaj je nov test slovenskega ponudnika gostovanja NEOSERV. Upravitelj gostovanja je podjetje Avant.si d.o.o., Poslovna cona A 49, 4208 Šenčur.

O podjetju

Tehnični podatki:
Domena za spletno gostovanje NEOSERV je bila registrirana 9. 1. 2004 (neo-serv.net).
Sedež podjetja:
Avant.si d.o.o.
Poslovna cona A 49
4208 Šenčur
Podpora:
031 788 298
Email:
info@neoserv.si

Spletna stran

Predstavitev ponudbe gostovanja in celotna stran je čista, pregledna ter vsebuje vse pomembne podatke kot so naslov, davčni podatki in telefonske številke kontaktnih oseb.

NEOSERV spletna stran
NEOSERV – spletna stran

Nakupni postopek

Tokrat smo se malo bolj osredotočili tudi na sam nakupni postopek, ki je od vseh do sedaj videnih slovenskih gostovanj najboljši. Kapo dol!

Postopek naročila gostovanja je tako enostaven in prijeten za uporabnika, da je kar veselje. Kaj bi vam razlagal, poglejte si slike.

1. korak - izbira paketa
1. korak – izbira paketa
2. korak - vpis podatkov
2. korak – vpis podatkov
3. korak - potrditev naročila
3. korak – potrditev naročila

Omogočajo tudi plačilo s PayPalom, kar je super. Izbral sem modri paket, ki omogoča 1.6 Gb prostora in 30 Gb prenosa za 12 mesecev po ceni 6.5€ na mesec oz. 93,60€ za celo leto.

Čez nekaj trenutkov sem dobil na email obvestilo s potrditvijo o naročilu paketa. Čez kakšnih 20 minut pa so prišli še dostopni podatki do strežnika in račun v PDF obliki.

Nastavim imenske strežnike(name servers) in se logiram v sistem…

Nadzorna plošča

Ker sem pri tujih ponudnikih navajen na cPanel sem vesel, da tudi eden izmed domačih ponudnikov ponuja nadzorno ploščo cPanel. In to v slovenščini! Bravo, fantje.

CPanel omogoča veliko nastavitev za napredne uporabnike, pa tudi začetniki bodo veseli prednosti kot so spletni disk, vgrajeno orodje za izdelavo strani in samodejna namestitev aplikacij.

Lokacija strežnika in hitrost

Strežnik je lociran v Tušovem data centru.

Test uploda preko FTPja

Neo-Serv.net upload preko FTPja
NEOSERV.si upload preko FTPja

Upload na strežnik je zelo hiter in dosega hitrosti nad 2000 Kb / sekundo.

Nameščanje aplikacij

NEOSERV ponuja samodejno instalacijo nekaj aplikacij kot so: WordPress, phpBB3 forum in OSCommerce. Žal ne ponuja samodejne instalacije Joomle.

Instalacija WordPressa

Poteka samodejno preko vgrajenega sistema. Enostavno si izberete uporabniško ime, geslo in lokacijo kamor želite namestiti WordPress in v nekaj trenutkih je nameščen. Hitro in enostavno.

Instalacija Joomle

Ker ima Cpanel zelo zmogljiv upravitelj datotek, ki omogoča razširjenje arhivov, lahko prenesem na strežnik kar zazipano instalacijsko mapo najnovejše verzije Joomle. Nato jo z ukazom “Odpakiraj” razširim v poljubno mapo in zaženem instalacijo.

Vse zahteve za instalacijo so izpolnjene, tako da nadaljujem s kreirenjem baze. Vnesem podatke in vse skupaj deluje brez problema. Namestitev je končana v nekaj minutah.

Ekipa Neoserv vam bo, če boste želeli, brezplačno namestila aplikacijo po vaši izbiri, tudi Joomlo – tako da: “navali narode”!

Podpora

NEOSERV ima na spletni strani objavljene telefonske številke z imeni in info naslov za podporo. Na elektronski naslov so zelo odzivni. Na vprašanje so mi odgovorili v pičlih 30 minutah, medtem pa so sami simulirali mojo situacijo in mi podali rešitev. Pohvalno.

Splošna ocena

Ponudnik gostovanja NEOSERV nas je presenetil z uporabniku prijaznim gostovanjem. Od predstavitve, sklepanja naročnine, do podporne plošče in instalacije aplikacij in podpore – vse je potekalo gladko in brez nepotrebnih težav. Všeč name je tudi možnost plačila s Paypalom in 30 dnevna garancija na zadovoljstvo. Skratka – k uporabniku usmerjeno podjetje! Zelo priporočam!

Ocena: 10/10

Kakšne imate pa vi izkušnje?

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

3 komentarjev

  1. Spletna stran sindikata policistov je prva, katero sem postavil preko Neoserva. Zaradi res odličnega odziva in suporta ekipe Neoserva, sedaj imam pri njih že tri spletne strani.
    Res samo še enkrat- vsaka čast ekipi in resnično priporočam.

  2. 4 domene in 4 gostovanja sem preselil na Neoserv. Fantje so zelo prijazni in hitri pri nasvetih. Same pohvale! Zaenkrat 😉

Back to top button
Close