Zakaj izbrati SSD gostovanje?

Biti prisoten na internetu je v letu 2015 za veliko število posameznikov obvezno. Ne le, da so ti vključeni samo v spletna družbena omrežja, kot so Facebook, Google+ in LinkedIn, zelo veliko jih ima tudi svojo spletno stran. Še posebej pa to velja za podjetja, ki se dobro zavedajo pomembnosti številnih priložnosti na spletu. Za marsikatero podjetje internet predstavlja kanal, preko katerega prejmejo največ povpraševanja, mnogo pa je tudi spletnih trgovin, ki so od svetovnega spletna neposredno odvisne.

SSD gostovanje

To, da spletna stran potrebuje svojo domeno in spletno gostovanje, že veste. Morda pa niste seznanjeni s tako imenovanim SSD gostovanjem, ki je v letu 2015 postalo pravi hit. In tudi prav je tako, saj ta storitev poskrbi za hitrejše delovanje spletne strani, kar se vsekakor pozna na uporabniški izkušnji. In zakaj je pomembna uporabniška izkušnja? Obiskovalec spletišča, ki je ravno obiskal hitro delujočo spletno stran, bo po strani brskal z večjo vnemo, spletišču bo tudi bolj zaupal, posledica tega pa je, da bo obstajala večja verjetnost za izpolnitev obrazca za povpraševanje, vnos izdelka v nakupovalno košarico, klic na izpostavljeno telefonsko številko, …

Amazon.com, Inc.Ne verjamete? Morda vas prepriča raziskava multinacionalnega trgovskega podjetja Amazon.com, Inc., kjer so ugotavljali, kako je odločitev za nakup spletnih obiskovalcev odvisna od hitrosti delovanja spletnega mesta. In kakšne so bile ugotovitve? Zelo zanimive! Vsakih dodatnih 100ms časa se je poznalo na 1% zmanjšani prodaji. Kaj točno to pomeni? Če se je stran namesto 4s obiskovalcem nalagala 5s, so v povprečju opravili 10% manj spletnih nakupov. Zanimiva je tudi raziskava, v kateri je bilo ugotovljeno, da spletno stran, ki se nalaga 10s, še pred dokončanjem nalaganja zapusti nekaj manj kot 40 odstotkov spletnih uporabnikov.

Svetujemo vam, da zakupite SSD spletno gostovanje in se izognete prej opisani situaciji. S počasno spletno stranjo še zdaleč ne boste dosegli optimalnih rezultatov, po vsej verjetnosti tudi ne ravno uspešnih, s katerimi bi se lahko pohvalili svojim poslovnim partnerjem.

SSD diskovna enotaZ besedno zvezo SSD gostovanje označujemo strežnik, ki namesto HDD diskovnih enot vsebuje tako imenovane SSD diske. Morda ste vedeli, da HDD diske sestavljajo hitro vrteče se magnetne plošče, na katerih so zapisani podatki. Te podatke bere oz. zapisuje bralno-pisalna glava na igli. Hitreje, kot se plošča vrti, hitreje se podatki prebirajo ter zapisujejo. V vašem računalniku imate najverjetneje vgrajene diske, ki se vrtijo s hitrostjo 5400 ali 7200 obrati na minuto. Za strežnike pa ponudniki gostovanja običajno uporabljajo nekoliko hitrejše – ti se vrtijo s hitrostjo 10.000 ali celo 15.000 rpm.

Tudi takšna hitrost pa se ne more primerjati s SSD diskovjem, kjer do kakršnega koli gibanja sploh ne prihaja. Za branje in zapisovanje podatkov se uporablja FLASH tehnologija, ki pomeni mnogo hitrejši dostop do podatkov ter njihovo zapisovanje. SSD gostovanje pa v primerjavi s klasičnim gostovanjem ni le mnogo hitrejše, temveč tudi bolj zanesljivo, saj so SSD diskovne enote odpornejše od HDD enot. Njihova življenjska doba je daljša.

SSD spletno gostovanje počasi postaja stalnica. Čeprav v Sloveniji še ni veliko ponudnikov, ki bi SSD gostovanje ponujali, pa se je vsekakor pred zakupom pametno pozanimati, kateri izmed ponudnikov to vrsto storitve že uporablja. Naj vam olajšamo raziskovanje. Pri Neoserv so SSD diskovne enote v svoje strežnike že vgradili, saj se očitno zavedajo velike konkurence na trgu. Mi smo jih že preizkusili in smo nad pohitrenem delovanjem navdušeni. Čeprav smo že večkrat poudarili da naj cena pri izbiri ponudnika gostovanja ne igra odločilne vloge, moramo priznati, da smo pozitivno presenečeni in zadovoljni, da je cena SSD gostovanja ostala enaka, kot je bila prej.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close