WordPress gostovanje

Z izrazom WordPress gostovanje označujemo storitev najema spletnega prostora na strežniku, ki zadošča potrebam za gostovanje spletne strani, katera temelji na CMS sistemu WordPress.

Se sliši zapleteno? Preberite celoten članek in kmalu vam bo vse postalo kristalno jasno.

Kaj je WordPress?

Pojdimo lepo po vrsti. Kratica CMS označuje angleški izraz Content Management System, kar lahko prevedemo kot sistem za upravljanje z vsebinami. Gre pravzaprav za platformo, na kateri temelji zelo veliko število spletnih strani, večinoma napisanih v PHP programskem jeziku.

Daleč najbolj priljubljena izmed teh platform je platforma WordPress, saj je odprtokodna, kar pomeni, da je brezplačna. In ker je hkrati tudi zelo intuitivna in enostavna za uporabo, ne preseneča, da se veliko ljudi, ki se s svojo spletno stranjo ali blogom želijo predstaviti na spletu, sprašuje, katero WordPress gostovanje izbrati. Obstajajo namreč različne vrste spletnega gostovanja, nekatere bolj in druge manj primerne za gostovanje WordPress spletišča.

Najprimernejše WordPress gostovanje

Deljeno gostovanjeZdaj pa se posvetimo vprašanju, katero je torej tisto WordPress gostovanje, ki za najnižji strošek ponuja povsem zadostne kapacitete. Gre za tako imenovano deljeno spletno gostovanje. Storitev nudijo vsi večji ponudniki gostovanja, glavna značilnost storitve pa je v tem, da na enem strežniku gostuje več spletnih mest, kar za naročnike pomeni bistveno nižje stroške, kot če bi najeli strežnik le zase. Vendar pa je pri izbiri ponudnika potrebno biti pazljiv. Za kakovostno WordPress gostovanje moramo namreč izbrati ponudnika, ki zagotavlja zanesljivo storitev z nizkimi odzivnimi časi. Odzivnost vpliva na hitrost delovanja spletne strani, ta pa je zelo pomembna, saj je od nje odvisno vedenje obiskovalcev na strani.

Strežniki ponudnika morajo biti dovolj zmogljivi, hkrati pa na enem strežniku ne sme gostovati preveliko število spletišč, saj lahko pride do preobremenitve, kar negativno vpliva na odzivnost strežnika ter spletnega mesta. Sami smo si za spletno stran, na kateri se nahajate ta trenutek, priskrbeli WordPress gostovanje pri ponudniku NEOSERV.si, katerega lahko samo pohvalimo. Do zdaj je stran še vedno delovala, poleg tega pa se odlično odreže tudi na različnih testih hitrosti.

WooCommerceDeljeno gostovanje pri kakovostnem ponudniku bo torej več kot zadoščalo za spletišče, ki je postavljeno na platformi WordPress. Lahko povemo, da tudi WooCommerce (vtičnik, ki blogu oziroma spletni strani WordPress doda še možnost spletne trgovine) na deljenem strežniku deluje povsem brez težav in hitro odzivno.

Zakaj bi za WordPress gostovanje odštevali nepotrebne zneske za dražje oblike spletnega gostovanja, če deljeni strežniki pri zanesljivem ponudniku zadoščajo za povsem enakovredno uporabniško izkušnjo?

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close