Spletno gostovanje za osebno spletno stran

Potrebuješ hosting za spletno stran? Ni problema.

Verjetno boš najprej iskal brezplačno gostovanje, ker je malo keša, ko se začenja na internetu.

Vendar ti toplo priporočam da dobiš nekaj denarja in ga investiraš v gostovanje in domeno. Izbira je velika, pri nas in v tujini – in za to odločitev ti ne bo žal!

Kateri tip gostovanja?

Spletno gostovanje za osebno spletno stran se imenuje skupno ali deljeno gostovanje (angleško shared hosting). To pa zato, ker na istem strežniku in istem IP naslovu gosti več različnih uporabnikov (lahko tudi več sto).

Prednosti skupnega gostovanja so nizka cena gostovanja zaradi deljenih stroškov, veliko prostora na strežniku in dobiš večino storitev, ki jih nudijo mnogo dražji tipi gostovanja.

Slabosti skupnega gostovanja pa izhajajo iz delitve skupnega strežnika za gostovanje z drugimi uporabniki. V primeru težav enega uporabnika se posledice kažejo pri vseh uporabnikih na tem strežniku.

Shared hosting je primeren za gostovanje ene ali več domen oz. spletnih strani, gostovanje wordpress in ostalih blogov, Joomla in Mambo sistema, Drupal in ostalih sistemov za urejanje vsebin.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close