Mambix.biz test gostovanja

Kontaktirala me je ekipa Mambix gostovanja za test njihovih storitev.

Mambix spletno gostovanje

Tehnični podatki:
www.mambix.biz je bila registrirana 8.10.2007

Sedež podjetja:
Jamalini d.o.o.
Staretova Ulica 18
1000 Ljubljana

Telefonska števika:
ni navedena
faks: 059062823
skype kontakt: mambix.biz

Email:
hosting@mambix.biz

Gre za resellerje podjetja Server4you.de.

Test gostovanja

Aktivirali so mi paket Mambix 1200, ki vsebuje 1200 Mb prostora, 16 Gb prenosa, 4 gostujoče domene.

Spletna stran

Je na voljo v angleščini, slovenščini in nemščini. Delno je narejena v flashu, malenkost motijo zvočni efekti, ki se jih ne da izklopiti.

Mambix.biz
Mambix.biz

Podjetje ponuja poleg gostovanje tudi registracijo domen, izdelavo in optimizacijo spletnih strani. Plačilo storitev je možno preko položnice, Paypala in Moneybookersa, česar se bodo nekateri zelo razveselili. Podpora na strani je bolj skromna, vendar ponuja osnovne podatke o nastavitvi poštnega strežnika in DNS nastavitev.

Lokacija strežnika in hitrost

Mambix ima kolokacijo v Nemčiji. Strežnik je po njihovih podatkih lociran v Frankfurtu in Dusseldorfu.

Test Uploada preko FTPja

upload
Mambix.biz upload preko FTPja

Upload na strežnik je srednje hiter. Na 20 Mb optiki doseže upload preko FTPja hitrost do maksimalno 430 Kb / na sekundo kar je hitro, vendar v primerjavi s slovenskimi strežniki približno 2 do 3 krat počasneje. Še vedno pa je to dovolj hitro za večino uporabnikov.

Nadzorna plošča

Mambix uporablja nadzorno ploščo Plesk, ki je na voljo v angleškem in nemškem jeziku – slovenščine pa ne podpira. Plesk nadzorna plošča je primerna za začetnike, čeprav se da v njej nastaviti tudi bolj zahtevne stvari. Nadzorna plošča preko brskalnika deluje hitro in tekoče.

Gremo v akcijo!

Preusmerim name serverje za svojo domeno in začnem z instalacijo Joomle in WordPressa.

Nameščanje aplikacij

Izgleda da Mambix ne ponuja možnosti avtomatske namestitve Joomle in WordPressa, zato se lotim tega ročno.

Najprej uploadam wordpress in kreiram novo bazo. Vse poteka ok in namestitev je končana v treh minutah.

Sledi še Joomla. Instalacija je potekala gladko, configuration.php sicer ni bil zapisljiv, vendar je to pogosto zaradi zaščite pred vdori. Vse skupaj je trajalo nekaj več kot 10 minut. Dostop do strani je zelo hiter.

Tistim, ki niso vešči instalacije pa naj bi to za njih naredila ekipa Mambix.

Podpora

Mambix ima na voljo podporo preko elektronske pošte in preko skype-a. Telefonske številke žal nismo mogli najti. Podpora preko elektronske pošte je zelo hitra. Ponavadi so mi odgovorili v manj kot 15 minutah. Na vprašanje zakaj nimajo objavljene telefonske številke so mi odgovorili, da je njihova politika delovanja po elektronski poti, zato so preko mejla zelo odzivni, če pa se pokaže potreba, pa komunicirajo tudi preko telefona. No podpora preko mejla je sicer res zelo hitra, vendar nekatere stranke enostavno raje pokličejo.

Splošna ocena:

Testiranje je potekalo dokaj gladko. Strežniki so glede na kratek čas testiranja (1 teden) zanesljivi, prenos podatkov in povezava preko ftpja je solidna. Nadzorna plošča bi lahko bila v slovenščini in podpirala avtomatsko namestitev aplikacij. Kar se tiče samega gostovanja vse deluje brez problemov. Če vas ne moti odsotnost telefonske podpore gre za zelo solidno spletno gostovanje, čas pa bo pokazal ali gre tudi za kontinuiteto.

Priporočam.

Jaka

Skoraj vedno, ko je v družbi beseda nanesla na spletno gostovanje, domeno ali SSL certifikat, je bilo eno izmed prvih vprašanj: "Kaj pa to sploh je?". Zato sem se odločil, da postavim spletni portal, na katerem poleg omenjenih storitev pišem tudi o CMS platformi WordPress.

Drugi trenutno berejo

5 komentarjev

  1. Pa še to kakšen test pa je to če ne preverite na katerih strežnikih je njihova stran?

  2. Rolando…imaš prav…Gre dejansko za resellerja, sem popravil opis. Treba pa je vzeti v zakup, da je veliko slovenskih ponudnikov resellerjev, pa to nekako ni najbolj izpostavljeno. Kolokacija strežnikov pri Tušu, Telekomu ali Amisu je prav tako neke vrste resell. Mislim da je pomembna predvsem storitev.

  3. Vse svoje domene gostujem pri Mambixu. Nikoli z delovanjem strežnika nisem imel težav, če je bilo pa karkoli narobe, so me preko emaila običajno v zelo kratkem času (10min-pol ure) vedno obvestili o težavi in je bila tudi kmalu odpravljena. Zaenkrat lahko izrečem samo pohvale.

    Lp

  4. Uporbalajmo storitve Mambix in smo z njimi zelo zadovojni. Še posebno po prehodu na novejše serverje, ki so se hitrejši.

    Luka Lavriša
    Vodja IT oddelka Kariera.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close